Menjen a Békéscsabaig városba: árak és menetrendek

Békéscsaba a legbarátságosabb magyar városok egyike, az ország délkeleti részében fekszik kétszáz kilométerre Budapesttől, a román határ közelében, a 44-es és a 47-es főútvonalak metszéspontjában, a keletre vezető legfontosabb hazai vasútvonal mentén.
Új beruházók is érkeztek, elkészült a város bevásárlóközpontja, a Csaba Center, amely Magyarország legnagyobb ilyen jellegű létesítménye 80 000 m²bruttó alapterülettel. Felújították az Árpád Fürdőt, megépült az elkerülőút, a négysávos, gyorsforgalmi autóút Gyula felé, és átadták a felújított repülőteret.
A város vendégszeretete, lakóinak nyitottsága, a város hangulata magával ragadja az idelátogatókat. A város pezsgő kulturális élete, műemlékeinek sokasága, termálfürdőjének egyedisége, a környékbeli sportolási lehetőségek (lovaglás, evezés, túrázás, vitorlázó- és műrepülés) ideális turisztikai célponttá teszik Békéscsabát.
Mivel a város viszonylag későn kezdett el urbanizálódni, így Békéscsabán igazából csak a második világháború utáni évekre tehetjük a komolyabb tömegközlekedés megindulását. 1997 óta Békéscsaba útjain is megjelentek az új generációs Rába autóbuszok, majd 2002-től a MAN-típusok is. Így a békéscsabaiak egyre komfortosabb és kényelmesebb, modernebb autóbuszokon utazhatnak.
A több mint száz éves múltra visszatekintő Munkácsy Mihály Múzeum szeretettel várja a városba látogató vendégeket. A múzeumot az 1899-ben megalakult Békéscsabai Múzeumi Egyesület hozta létre. A városképhez szorosan kapcsolódó jellegzetes klasszicizáló épületet 1914-ben avatták fel. A múzeumot a nagy realista festőről, Munkácsy Mihályról (Munkács, 1844-1900, Endenich) nevezték el, akit mintegy negyedszázados kapcsolat fűzött Békéscsabához.
Az Andrássy úton járva bizonyára feltűnik a látogatóknak, hogy az utca a sok virággal és fával igen kellemes sétáló övezet. Békéscsabára egyébként is jellemző a sok fa, szinte nincs olyan utca, ahol ne zöldellnének a különböző fajtájú fasorok. A városban számtalan parkos-ligetes rész teszi kellemessé a sétát. Az Andrássy út sétálóutcai részén butikok, kávézók, cukrászdák biztosítják a kikapcsolódást. A sétálóutca nagy részének felújítása 2005-re befejeződött, ennek eredményeként gyönyörű környezetben sétálhatunk végig a korzón. A felújított Árpád Fürdő az Árpád sor 3. szám alatt várja a fürdőzni vágyókat.
Utazás Budapest - Békéscsabaig