Menjen a Nyíregyházaig városba: árak és menetrendek

Hivatalos partner

Jelentős megyei jogú város Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Nyíregyháza történelmét dióhéjban összefoglalva elmondhatjuk, hogy az első emlékek és információk a X. század időszakára vezetnek vissza bennünket, a régészek ebből a korból származó temetkezési helyeket tártak fel kutatásaik során.Túlélte a török dúlást, s 1582-ben már kb. 700-800 lakossal számolt.
Nyíregyháza tömegközlekedését a Szabolcs Volán Zrt. autóbuszai látják el. A városban 35 autóbuszvonalon van közlekedés. 31 vonalon állandó közlekedés van, 4 vonalon nyáron nem közlekednek autóbuszok. a 37 vonalból 30 úgynevezett belterületi vonal, a maradék 7 pedig külterületi, amelyek a tanyavilágban élők közlekedését, illetve az Ipari Parkba közlekedők érdekeit szolgálják. 2013. 05. 01. óta a rugalmas tömegközlekedési szolgáltatás megszűnt.
A vasútállomás és környéke a legforgalmasabb; itt található több helyi járat végállomása.
Nyíregyházán a kultúra, a művészet és színjátszás központja a Móricz Zsigmond Színház. A szándék, hogy a városnak legyen kőszínháza már 1869-ben megszületett. Az elhatározást később tett követte és végül 1894-re elkészült a nyíregyházi színház mai épülete, amelyben az első előadást 1894. február 6-án tartották.
Az Alpár Ignác tervei alapján elkészült eredeti színház mára megújult, jelentősen kibővült és 1979 óta már önálló társulata van.
A színházban folyamatosan magas színvonalú művészeti munka zajlik, amelyet a közönség vastapssal, a színházi szakma pedig számos díjjal és elismeréssel értékel.
A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdülő övezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte hábotítattlan környezetben kapott helyet, egy tölgyerdő mélyén.
A közel 30 hektáros területen földrészek fogadják a látogatókat, hogy aki ide belép, végigjárhassa a Földet, megfigyelhesse miként élnek a világ különböző vidékein az állatok. A park nem egy szokványos állatkert. Megpróbálja eltüntetni a határokat ember és állat között, hogy aki nálunk jár, az érezhesse, valóban vadregényes tájakon kalandozik.
Egyedülálló, hogy a park saját szállodával – Hotel Dzsungel – rendelkezik.
A nyíregyházai Selyem utcán áll, majdnem szemben a Városi Művelődési Központtal, a Városi Galéria kék színű épülete.A galériában gyakran szerveznek időszaki kiállításokat is, melyek során kortárs magyar művészek képzőművészeti valamint iparművészeti alkotásait csodálhatjuk meg.
Utazás Budapest - Nyíregyházaig